Kokosowy sernik z wiśniami
Składniki
200 g serka mascarpone
0,5 szklanki mleczka kokosowego
2 łyżki wiórków kokosowych
4 łyżki malibu
1 łyżka żelatyny + 1 łyżka wody
Konfitura z wiśni do polania
Przygotowanie:
1. Wszystkie składniki, prócz żelatyny, miksujemy ze sobą.
2. W osobnym naczyniu mieszamy żelatynę z wodą. Podgrzewamy na małym ogniu aż do rozpuszczenia (nie zagotowujemy).
3. Żelatynę przelewamy do masy sernikowej.
4. Całość mieszamy, przelewamy do naczyń i wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny, aż masa stężeje.
5. Przed podaniem polewamy podgrzaną marmoladą z wiśniami.
Produkt wykorzystany w tym przepisie: Cherrisimo White
Źródło: Kobieta.onet.pl
Zapisz przepis w PDF Wydrukuj przepis